Для того, щоб карвінг з овочів вийшов вдалим, вам необхідно правильно вибрати овочі та фрукти.
Цибуля (звичайна або шалотт) повинен бути свіжою, без зморшок на шкірці. Вибирайте або цибулини середнього розміру, або маленькі, з них можна вирізати універсальні фігурки.
Морква повинна бути рівною, середнього розміру або велика.З тонкої дуже важко вирізати.
Редис повинен бути свіжим, пружним, круглої форми. Використовуйте редиски середнього розміру для того, щоб створювати смачні букети.
Огірки вибирайте по відтінку зеленого кольору, який вам потрібен. Але пам'ятайте, що для карвінгу з овочів краще всього підходять огірки темного кольору.М'якоть у блідих не така пружна і погано ріжеться. Крім цього, огірок повинен бути прямим, краще середнього розміру.
Помідори віддавайте перевагу підбирати універсального розміру, не дуже великий і не дуже маленький. З такого можна вирізати все, що завгодно. Довгасті помідори твердіше і зручніше ріжуться. Вибирайте немятие томати з пружною шкіркою.Гарбуз повинна мати товсту ніжну м'якоть. Зазвичай у таких гарбузів груба шкірка.
Болгарський перець для карвінгу повинен бути свіжим і мати пружну поверхню. Найчастіше для створення букетів з овочів використовують перці середнього розміру і маленькі.
Цибуля-порей має бути свіжим, ніжного зеленого кольору. Слідкуйте,щоб на його пір'ї не було жовтих плям і сухих ділянок. Вибирайте рослини товстіший, невеликого розміру.
Капуста і пекінська капуста повинні бути важкими, з рівними листям, без плям і м'яких ділянок.
Лимон повинен бути дуже свіжим і красивим на вигляд, з ніжною шкіркою.Мускусна диня для складання гарних композицій нехай буде середнього розміру, не повністю стигла. Шкірочка плоду повинна бути блідо-жовтою, без зморшок і подряпин.
Якщо вирішите використовувати стручкову квасолю або горошок - вибирайте маленькі недоспелий стручки.
Вибираючи яблука, краще віддавати перевагу блискучим, твердим фруктам, яскравого кольору, Без пошкоджень.
Папайя має бути ідеально рівною, з товстою м'якоттю без м'яких місць і плям. Краще якщо вона буде Недозріла. У таких плодів пружна м'якоть і вони краще зберігають форму.
А от зелені манго для складання незвичайних букетів повинні бути повністю дозріли. Шкірочка у обраного плода не повинна мати ушкоджень, зморшок,а корінець повинен виглядати свіжим.
Кавун потрібно вибирати за зовнішнім виглядом шкірки. Вона повинна бути акуратною, без вм'ятин, темно-зеленого кольору, з рівними смужками. Спробуйте постукати по кавуну. Глухий звук свідчить про те, що ягода стигла, значить, її м'якоть має насичений червоний колір.