У нас в країні, як правило, все банкети проходять за однією і тією ж схемою: перший стіл, другий стіл, третій стіл, ...., солодкий стіл. При цьому всі блюда достатньо важкі, самі що ні на є "банкетні". Ми помітили, що ключовим у цій структурі є слово "стіл". І виникло декілька ідей додавання "родзинки" у весільний банкет.Крім стандартних банкетних блюд гостей можна здивувати неординарними вкрапленнями. Ми пропонуємо по периметру залу розставити декілька альтернативних столів, з різними смаколиками. Особливо хороша ця ідея для тих, хто зважився на стилізовану весілля. Причому головна ідея вашого весілля - подорож по країнах світу. Таким чином,ти оригінальним способом почастуєш гостей різними стравами, різних національних кухонь.
Стіл з суші
Цей варіант не тільки оригінальне рішення для весільних застіль, але і послужить хорошим аперитивом перед основними стравами. Також, у разі стилізованої весілля, відмінно відобразить японську кухню.Коли будеш складати список різновидів суші, віддай переваги легенею і найбільш популярним варіантам. Не налягай на суші для цінителів і постарайся до мінімуму скоротити сиру рибу, в першу чергу з метою безпеки.
Стіл з морепродуктами
На цьому столі розмісти різні варіанти закусок з морепродуктами.Це буде чудовим рішенням для середземноморської кухні. При цьому постарайся не перетинати рибні блюда з меню основного банкету.
Стіл з піцами
Що ж ще як не піци асоціюється у нас з італійською кухнею. Тим більше вони будуть прекрасними закусками. Ні в якому разі не роби їх великими.Вони повинні бути мініатюрними з різноманітною начинкою.
Окрім зв'язку з кухнями різних культур ти можеш додати столи солодкі. Їх теж може бути безліч варіантів. У цій статті ми запропонуємо три.
Стіл з фруктами
Окрім зв'язку з кухнями різних культур ти можеш додати стіл з фруктами. Мало того,що він буде відмінною прикрасою банкетного залу, так ще й зіграє роль аперитиву перед весільним тортом. Віддай перевагу різноманітність, але старайся використовувати фрукти по сезону. По-перше, таким чином, ти отримаєш дивовижно смачний стіл. По-друге, заощадиш достатньо коштів.
Стіл з морозивом Цей стіл можна зробити в стилі «створи собі морозиво сам». Крім морозива в спеціальній термічній посуді, розмісти всілякі доповнення до нього: горіхи, джеми, сухофрукти, мармелад і шматочки фруктів. Також можеш в окремих тарілках поставити рідкий шоколад, карамель, згущене молоко і багато інших солодких соусів.
Стіл з карамельками Такий варіант підкорить дітей. І тих, що насправді діти. І тих, хто живуть в ваших дорослих гостях. Нехай це будуть саами разниє, найяскравіші карамельки, які тільки можна уявити. Це буде незабутній сюрприз для твоїх гостей.
Автор: Ольга Скрипник