Весільний торт - прекрасне і дороге задоволення. І тому дуже важливо, щоб весільний торт порадував гостей своїм дивовижним виглядом і смаком. Зберегти весільний торт до моменту його розрізання досить складно, особливо, якщо його привезли заздалегідь, наприклад, за день до весілля. Звичайно, оптимальний варіант -замовити доставку торта до початку торжества, але весільний день наповнений хвилюваннями, і хвилювання за своєчасну доставку торта краще виключити зі списку пережіваній.І так, ось ваш торт приїхав в банкетний зал, його поставили ... а куди його поставили? По-перше, торт потрібно поставити на віддалі від сонячних променів і систем опалення.Від тепла торт може розтанути. Намагайтеся, щоб торт був максимально охолодженим, особливо, якщо у вас весілля на природі. У ресторані пропонують поставити торт в холодильник? Перевірте, щоб у холодильнику не було запаху або продуктів із сильним запахом. Це може негативно позначитися на ароматі торта.Во-друге,торт повинен стояти в такому місці, де ніхто не зможе зачепити його з необережності або упустити. Навряд чи кондитер поспівчуває вам і зробить безкоштовно новий торт. Якщо ви влаштовуєте виїзну весілля, то за тортом потрібен особливий догляд. Прослідкуйте, щоб торт не стояв на вітрі і сонце. Вітер може здути прикраси і навіть глазур,а сонце розтопить крем і глазур. На столі довга скатертина? Закріпіть її, інакше від вітру скатертину може піднятися і знову ж таки, зіпсувати прикраси і зовнішній вигляд торта.Чтоби зберегти форму торта, потрібно заздалегідь подбати про бісквіті і його зміцненні. Так, багатошарові високі торти, коржі яких розташовуються один на одному,можуть просісти від тяжкості. Кособоким торт нікому не потрібен, тому поговоріть з кондитером про систему укріплення. Це може бути спеціальний кондитерський каркас або окремі підставки для кожного коржа. Торт повинен триматися і під час розрізання. Якщо ви не хочете збирати великі шматочки торта, уламки прикрас,то не вибирайте для весільного торта вафлі і безе, як би гарні вони не билі.Конечно, будь-яку ситуацію можна виправити. Правда кошти і нерви, витрачені на виправлення можуть бути непорівнянні з витратами на торт. Наприклад, ви можете запросити кондитера, який підправить торт або замовити два торти, на всякий випадок. Але набагато простіше просто призначити людину, відповідальну за стан торта, дотримуватися вищеперелічені правила і ні про що не переживати. В кінці-кінців, гості прийдуть на ваш свято не для того, щоб засуджувати або обговорювати ваш весільний торт, а для того, щоб порадіти вашому щастю.