+380985335338
Його величність весільний торт - Кондитерська АртПрезент
Меню
Торти на замовлення
Вишукані та смачні торти у Львові















Цікаві статті - Арт студія "Презент"

    Його величність весільний торт

    Його величність весільний торт
    Неможливо уявити собі весілля без весільного торта. Його вносять уже під фінальний акорд торжества і зустрічають бурхливими оплесками, а потім молоді разом розрізають його, і це дійство стає одним з найбільш вражаючих моментів святкового вечора. Адже весільний торт - це якийсь символ солодкого життя молодят,як присмак наступаючого Медового місяця.
     Торт - справжній король весільного банкету. Тому він повинен бути шедевром кулінарного мистецтва, що вінчає весільне гуляння. Існує маса рецептів і способів зробити торт дивовижно красивим, але вищий пілотаж пекарського майстерності - це зробити торт ще і смачним.
     За старих часів нареченого і наречену,повернулися з церкви, зустрічали короваєм. Цей звичай живий до цих пір. Короваєм молодих зустрічає мати нареченої, коли наречені повертаються із загсу. Всім відомий звичай: коровай дають відкусити спочатку нареченому, потім - нареченій, при цьому допомагати собі руками не можна. Хто відкусив більший шматок, той і буде господарем, головою в домі.Звичай вшановувати жениха і наречену короваєм пішов ще з часів Старовинні-Римської імперії. Наречений повинен був розкришити весільний пиріг над головою нареченої, щоб в їхньому житті був достаток. З тих пір у весільній традиції багатьох країн світу коровай чи пиріг був невід'ємною частиною весільного бенкету. Він символізував собою не тільки достаток, багатство,але і родючість. На Русі ще з часів язичництва "пиріг нареченої" символізував сонце, уже тоді його стали прикрашати вигадливими фігурками. А в середньовічній Англії гості приносили з собою пироги, нагромаджували їх у центрі стола, а наречений з нареченою намагалися поцілуватися поверх цієї здобної гори. Ось звідки пішло переконання,що весільний торт неодмінно повинен бути багатоярусним.
     За стільки років звичаї, звичайно, змінилися, і сьогодні традиційно коровай відкриває весільне застілля, а торт - завершує його, і обидва здобних вироби міцно зайняли свої місця на святі, як би з'єднавши російську і європейську традиції. І те, й інше виявилося так важливо,що сучасні молодята з полюванням замовляють короваї і торти кондитерських магазинах, в пекарнях або ресторанах. Якщо ви теж вирішили замовити весільний торт, у вас два шляхи: обрати його по каталогу, або придумати торт самостійно і звернутися до приватного кондитера. Знайти кондитера не важко, але як дізнатися, на що він здатний,чи зможе втілити в життя торт вашої мрії? Навіть якщо у нього є портфоліо, попросіть його спекти маленький торт для проби, який ви зможете оцінити і на смак, і на вигляд.
     Вага кондитерського шедевра залежить від кількості гостей, 200-250 гр. на людину.Пам'ятайте: кожному гостю обов'язково повинен дістатися шматочок! Тому якщо торт виходить дуже великим, його роблять багатоярусним, кожен з ярусів розташовується на окремій підставці. Чим більше «поверхів» буде у торта, тим більше враження він справить на гостей.
     Форми і прикраси настільки різноманітні, що неможливо все описати.Уважно поставтеся до вибору «будматеріалів» для солодкого «хмарочоса». Найпопулярніші інгредієнти - марципанова і цукровий мастика, суфле, бісквіт, збиті вершки, карамель, шоколад, морозиво, ягоди, печиво, горіхи, крем, цукати і марципан, з якого кулінар може виготовити фігурки жениха і нареченої, що вінчають торт. Само собою,всі складові повинні бути вищої якості. Адже якщо торт не вдасться, це зіпсує враження від свята. Чи варто прикрашати торт неїстівними штучками, намистинками, стрічками або квітами, вирішувати вам, але якщо вже такі елементи в торті присутні, про це повинні знати всі гості, щоб хтось із них випадково не проковтнув дрібну деталь.Врахуйте, що на вечорі можуть бути діти або злегка нетверезі гості, які можуть просто не почути вашого попередження. Можливо, від таких небезпечних елементів прикраси краще відмовитися, щоб атмосфера вечора не була затьмарена неприємними інцидентами.  Кольорову гаму теж вибирайте на свій розсуд. Бажаєте,щоб торт поєднувався за кольором з вашим платтям або букетиком, щоб він був розписаний всіма барвами веселки або, навпаки, був витриманий в одному тоні, наприклад, білому або кремовому, - сьогодні немає нічого неможливого! За допомогою безпечних харчових фарбників, виготовлених на основі натуральних продуктів, майстер виготовить торт будь-якого забарвлення.Прикраса торта - особливий момент. Відходить у минуле поширена колись традиція робити на торті написи «Саша + Маша» або «Вітаємо з весіллям!» Популярний нині вид прикраси - їстівна фотографія жениха і нареченої, зроблена за спеціальною технологією. Однак не всім подобається розрізати власне зображення на шматочки.А ось фігурки жениха і нареченої - цілком підходяще прикраса! Гості будуть в захваті від того, що наречена поїдає жениха, а жених - наречену. Кадри, на яких буде відбито цю подію, стануть гідною прикрасою вашого весільного фотоальбому.
     Скільки ж коштує це солодке задоволення? В середньому, до 8-10 доларів за кілограм. Так,тортик вагою в 5 кг. обійдеться вам приблизно в 50 доларів.  Порада: не варто забирати торт самим. Ви можете зіпсувати цей твір кулінарної майстерності. Краще відразу обговорити доставку з фірмою. Деякі компанії доставлять вам торт безкоштовно, причому на спеціальному транспорті, що гарантує його збереження.Замовляти торт треба як мінімум за тиждень до весілля. Чим складніше кулінарний дизайн, тим більше часу буде потрібно майстрові, щоб виконати ваше замовлення.
     Ось він і настав - ваш шедевр внесли або вкотили в зал. Вам разом належить його розрізати. Наречена бере правою рукою спеціальний ніж, а наречений кладе свою праву руки поверх її руки.І так вони разом під оплески присутніх розрізають торт. Спочатку вони дають по шматочку один одному, а потім роздають торт присутнім, у першу чергу батькам і близьким родичам. Наречені відрізують від торта лише декілька шматків, далі обов'язок ощасливити гостей ласощами переходить на офіціантів.Одночасно з цим до столу подають чай, каву та інші десертні страви.
     Під час цього урочистого дійства не забувайте посміхатися, адже об'єктиви всіх відеокамер і фотоапаратів будуть направлені на вас. Це кульмінаційний момент весільного вечора, який запам'ятається вам на все життя!
    Джерело: http://www.tili-testo.ru/


    Всі статті:
  • Дитячі торти від АртПрезент

  • Торт для хлопчика, як обрати.

  • Який дитячий торт замовити для дитини?

  • Який торт замовити хлопчику?

  • Торти львів на замовлення | Кондитерськат АртПрезент

  • Корпоративні торти у Львові

  • 🍴 Торт Баунти - пошаговый рецепт с фото. Как приготовить на Prosto-recept.com

  • Шоколадный торт. Вкусный шоколадный бисквитный торт. Рецепт как приготовить шоколадный торт дома

  • Шоколадный торт рецепт с фото, калорийность блюда

  • Шоколадный торт Прага — рецепт с фото пошагово

  • Шоколадный торт на раз, два, три - Andy Chef - блог о еде и путешествиях, пошаговые рецепты,

  • Шоколадный торт Даниэлла

  • Шоколадный торт в мультиварке простой рецепт Мультиповаренок

  • Шоколадный торт - рецепт с фото

  • Шоколадные торты рецепты с фото, пошаговое приготовление в домашних условях на Webspoon.ru
Весільні торти
Корпоративні торти
Наші контакти:

    м. Львів,
    вул. Джерельна 38, офіс 106., Біля ТЦ ФОРУМ Львів

     098 533 533 8
     096 882 59 14
       

Статті на теми:
Його величність весільний торт - Кондитерська АртПрезент
?>