Макаронів (від італ. Ammaccare - м'яти, збивати) - це легендарна французька солодкість з багатовіковою історією, що стала предметом культу, зведена в ранг твору мистецтва і символізує особливий стиль життя. Макарони малювали знамениті художники, знімали кращі фотографи та режисери,зірки не раз зізнавалися в любові до цих ласощів, а модні бренди регулярно випускають присвячені макаронам колекції.
Тістечко складається з двох повітряних половинок, зроблених з мигдальною пудри найдрібнішого помелу і найніжніших білків. Технологія їх приготування - це копітка робота, що вимагає особливої майстерності.Палітру смаків визначають різноманітні начинки (в класичній версії - ганаш), що скріплюють половинки. Розробка нових варіацій - захоплюючий і нескінченний творчий процес. Майстри кулінарного мистецтва Mon Bon щорічно відправляються у французькі кулінарні школи (такі,як «BellouetConseil» і «Valrhona») для проходження практики та вивчення нових течій і віянь.
Найбільш правдоподібна версія про походження тістечка стверджує, що макарони прибутку до французькому королівському двору разом з кухарями Марії Медічі, що вийшла заміж за Генріха IV. Так чи інакше,ця солодкість завжди була пов'язана з вищим світлом і аристократичними колами.
Сьогодні до теперішнього макаронами пред'являються суворі вимоги: абсолютно гладка поверхня, текстура без найменших вкраплень, бездоганна спідничка, що утворилася після le croutage - підсушування ...Смакові й естетичні вимоги сложновиполніми і під силу не кожному кондитерові. Саме тому знайти "правильні" макарони не так-то легко!